PRIHODNJI KONCERTI

Aco Bišćević, glas in klavir – Alberto Pagani, ples
    Ogledov:10441     A+ | a-

16.11.2023

Ura: 19:30

LOKACIJA: Dvorana Pokrajinskega muzeja Koper

×

Veselimo se novega sodelovanj s Festivalom Šelestenje.

Aco Bišćević je po študiju petja in čembala na salzburškem Mozarteumu debitiral v milanski Scali, kjer je nastopil pod vodstvom Ings Metzmacherja. Bil je tudi udeleženec programa Young Singers Project v okviru slovitega festivala Salzburger Festspiele.
Gostoval je v Komični operi v Berlinu, v Deželnem gledališču v Innsbrucku, na festivalih Styriarte, Valle d'Itria Martna Franca, Maggio Musicale Fiorentno in Trame Sonore Mantua.
Nastopil je pod vodstvom dirigentov, kot so Michael Hofstetter, Theodor Guschelbauer, Jordi Savall, Reinhard Goebel, Vittorio Ghielmi, Ingo Metzmacher, Federico Maria  Sardelli, Václav Luks in Michael Curney.
Bišćevič je s svojim glasom haute-contre iskan koncertni pevec. Nastopa po vsej Evropi, še posebej kot Evangelist v Bachovih delih. Njegovo umetniško delo se v veliki meri koncentrira tudi na samospev, pri čemer samega sebe spremlja na modernih in  historičnih instrumentih, s čimer je eden redkih v svetu, ki na ta način oživljajo historično prakso.

Alberto Pagani je italijanski umetnik sodobnega plesa, ki je po letih urjenja v borilnih veščinah leta 2012 začel študij baleta v Sieni. Sodobni ples je sprva študiral v Rimu, nato pa v Salzburgu, kjer je izobraževanje zaključil na Akademiji za eksperimentalni ples. Od leta 2017 je nastopil v več produkcijah salzburških slavnostnih iger in plesal ob Cecilii Bartoli, Luci Salsi, Francescu Meli, Lawrenzu Zazzu in igralcih kot so Tobias Moretti, Edith Clever, Peter Lohmeyer. Sodeloval je v produkcijah, ki so jih režirali Robert Carsen, Robert Wilson, Michael Sturminger, Shirin Neshat in z dirigenti kot so Riccardo Muti, Marc Minkowski in Gianluca Capuano. V zadnjih letih je ustvarjal tudi z uveljavljenimi koreografi sodobne plesne umetnosti kot so Hillel Kogan, Paul Blackman, Christine Gouzelis in Michikazu Matsune.


Program:

Mel Bonis: Prelude, op 10

Erik Satie: Chanson (Šanson)

Gabriel Faure: Chanson d'amour (Šanson ljubezni)

Cecile Chaminade: Viens, mon bien-aimé (Pridi, moj najdražji)

Reynaldo Hahn: A Cloris

Cecile Chaminade: Sombrero

Claude Debussy: La fille aux cheveux de lin (Deklica z lanenimi lasmi)

Mátyás Gyorgy Seibe: Marguerite (francoska ljudska pesem)

Mairice Ravel: Chanson des cueilleuses de lentisques 

Benjamin Godard: Amour fatale (Fatalna ljubezen)

Reinhold Gliere: Douze Esquisses, No 9, 11

Georges Aperghis: Recitacion pour vox seule,  No 9 (Recitacija za solo glas)

Jean-Philippe Rameau: Tristes apprets (Žalna priprava iz opere Castor et Pollux)

Reynaldo Hahn: Le Rossignol des lilas (Slavček med lilijami)
 

Rek