PRIHODNJI KONCERTI

Glasbena pravljica Mestni godci iz Bremna
    Ogledov:2042     A+ | a-

16.10.2024

Ura: 19:00

LOKACIJA: Avditorij Portorož

×

Cena: 7€

Letošnji 1. koncert Grande je namenjen tudi otrokom, saj vam bo Ansambel DPG predstavil posebno, glasbeno pravljico:

Mestni godci iz Bremna je naslov znane pravljice bratov Grimm, ki prinaša močno, univerzalno in optimistično sporočilo, kakršno si od klasičnih pravljic lahko le želimo.
Štiri živali, vse ostarele, vse po mnenju svojih gospodarjev odslužene, se skupaj odpravijo proti Bremnu, kjer naj bi dobile novo priložnost kot glasbenice, oziroma glasbeniki. Toda na poti zaplete, potrebujejo prenočišče in edina koča, ki jo najdejo, je že zasedena - z razbojniki.
Spretno in z nekaj sreče jih preženejo, na hitro obogatijo in sklenejo, da jim pravzaprav ničesar ne manjka. Zato lahko ostanejo kar v koči, kot prava pravcata ekipa.

Maja Gal Štromar je vsestranska umetnica: igralka, pesnica in pisateljica, režiserka, prevajalka, gledališki pedagog, profesor retorike, scenaristka, moderatorka. Sicer diplomirana romanistka je tudi diplomantka Mednarodne šole za gledališče Jacquesa Lecoqa v Parizu. V dvajsetih letih delovanja v gledališču tako doma kot v tujini je odigrala več kot 33 vlog, posnela več kot 27 filmov. Izdala je 12 avtorskih knjig, od tega 4 pesniške zbirke, 5 romanov, monodramo »Alma Ajka«, dvojezično slovensko-arabska izdajo Aleksandrijske Knjižnice, »Črkolandija« gledališki priročnik, pravljico, dramsko besedilo ter »Dobrodelno pravljico Anina zvezdica«. V zadnjem času veliko piše za radijski medij, iz romanskih jezikov je do sedaj prevedla v slovenščino več kot 10 literarnih del. Živi in ustvarja kot svobodna umetnica.

Ansambel DPG:
Jelena Pešić – flavta
Erika Arko – flavta
Borut Vatovec – klarinet
Aleksander Miklavec – klarinet
Dušan Kitić – klarinet 
Ivana Glavina – klarinet
Lara Frank – saksofon
Mitja Bobič – trobenta 
Luka Baič – trobenta 
Timea Erdei – rog
Jakob Morato – pozavna
Andraž Cencič – evfonij
Rok Vilhar – tuba 
Vasja Kitić – Mallets/percuss
Noel Mislej – timpani
Luka Ferencek – drum set/percuss
Mirko Orlač – dirigent

 

Rek