POLETNA SIMFONIJA KOPRA
Odlična glasbena izkušnja s priznanimi mentorji v prijetnem obalnem mestu


V letih 1995 – 2005 je v Kopru, na pobuda prof. Tomaža Lorenza, zaživel Glasbeni julij na Obali - mojstrski tečaj za mlade glasbenike. Ta izkušnja je mnogim botrovala, da je postala prav glasba njihova življenjska pot. Vsak mlad človek potrebuje različne izkušnje, da lahko razvija svojo osebnost. Vsi mi potrebujemo izmenjavo izkušenj, potrebujemo nasvete, učenja, potrebujemo veselja, zabave in stika s sovrstniki, da lahko razvijamo svoj potencial.
Glasba je sredstvo preko katere lahko doživljamo vse to in prav s tem namenom se podajamo v nov izziv, v Poletno simfonijo, ki združuje izobraževanje in koncertno ponudbo, tako mladih, kot profesionalnih glasbenikov. Koper, mesto ob morju pa nudi priložnost tudi za sproščeno poletno vzdušje.
 

MOJSTRSKI TEČAJI ZA GODALA
Koper,  3. – 8. 7. 2022


  Potek:
Mojstrski tečaji in orkestrska delavnica bodo potekali od 3. do 8. julija 2022. Mojstrski tečaji so namenjeni učencem zadnjih razredov glasbenih šol, predvsem pa dijakom in študentom.
Sprejem in pozdrav udeležencev načrtujemo 3. 7. 2022 med 9.30 in 10. uro. Sledijo individualne ure instrumenta. Vaje orkestra bodo potekale vsak dan. Urnike individualnih ur bodo udeleženci prejeli na dan prihoda.
Zadnji dan, 8. 7. 2022, načrtujemo zaključni koncert v Koprski stolnici.

  Mentorji:

Violina:
- Wonji Kim-Ozim (Salzburg)
- Priya Mitchell (Graz)
- Janez Podlesek (Ljubljana)

Viola in jazz godala: Peter Ugrin (Ljubljana)

Komorna igra: Martin Sikur (Ljubljana)

Orkester: Žiga Cerar (Koper)

 

  Kotizacija in program:
Lahko izbirate med dvema opcijama programa ali za pasivno udeležbo:

A.    vključuje:
3 individualne ure (3x45minut), igranje v orkestru (vaje bodo potekale vsak dan), morebitne delavnice komorne glasbe in pasivna udeležba pri urah vseh profesorjev.
Kotizacija: 70€ prijavnina - 245€ (skupno: 315€)

B.    vključuje:
igranje v orkestru (vaje bodo potekale vsak dan) morebitne delavnice komorne ali jazz glasbe in pasivna udeležba pri urah vseh profesorjev
Kotizacija: 70€ prijavnina - 85€ (skupno: 155€)

C.    vključuje:
pasivno udeležbo na vseh tečajih in delavnicah.
Kotizacija: 50€ (velja za vse dni)

70€ se plača ob prijavi oz. najkasneje do 10.6.2022, ostali znesek pa do 30. 6. 2022. V primeru odpovedi prijavnino vrnemo v višini 50€.
Za pasivno udeležbo ni roka prijave, lahko se za to odločite na dan začetka mojstrskih tečajev.


  Podatki za nakazilo:
Društvo prijateljev glasbe,
Gallusova 2, 6000 Koper
IBAN: SI56 1010 0003 5482 013
SWIFT/BIC: BAKOSI2X
Sklic: 99
 

  Bivanje:
Za bivanje poskrbijo udeleženci sami.


  Kako do Kopra:
Za nasvet kako do Kopra se lahko obrnete na organizatorje.

  Kontakt:
E-mail: info@dpgkoper.com

  ORGANIZATORJI NE ODGOVARJAJO ZA VARNOST UDELEŽENCEV IZVEN URNIKOV DELAVNIC
 

Prijave do 10. junija 2022 oziroma do zapolnitve prostih mest.
 

  Predstavitev mentorjev:The Strad opisuje Priyo Mitchell kot eno najpomembnejših violinistk svoje generacije. Študirala je na šoli Yehudi Menuhin, na Dunaju in nato z Zacharjem Bronom v Nemčiji. Bila je izbrana za britansko predstavnico European Concert Halls Organisation 'Rising Stars' Series. Ta uspeh ji je omogočil več turnej in nastopov z odličnimi orkestri. Sodelovala je s številnimi uglednimi dirigenti in sodelovala s številnimi orkestri. Kot solistka in komorna glasbenica je nastopala na mednarodnih glasbenih festivalih ter v prestižnih koncertnih dvoranah. Leta 2000 je v svojem domačem kraju  ustanovila festival Oxford Chamber Music Festival. The Daily Telegraph je ta festival označil kot "glasbeni čudež". Priya je profesorica violine na graški Univerzi umetnosti.
 www.priyamitchell.com


Wonji Kim Ozim, po rodu iz Seula v Koreji, je začela igrati violino pri petih letih, študirala je pri Chong-Suk Liju in kasneje v Švici pri Maxu Rostalu in Igorju Ozimu. Leta 1994 je z odliko prejela diplomo solistke na "Hochschule für Musik und Theater v Bernu". Udeležila se je tudi mojstrskih tečajev pri Donaldu Weilersteinu, Sylvii Rosenberg in Yfrah Neaman. Osvojila je več državnih in mednarodnih nagrad ter nastopila kot solistka s številnimi pomembnimi orkestri. Od leta 1996 dalje je bila asistentka Igorja Ozima na "Hochschule für Musik" na Dunaju in na "Hochschule für Musik und Theater" v Bernu. Trenutno poučuje violino na Univerzi Mozarteum v Salzburgu.


Peter Ugrin
je klasični violist in jazz violinist. Je profesor viole na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana ter jazz improvizacije za godala na Ljubljanski Akademiji za glasbo. Njegovi učenci prejemajo priznanja na državnih in številnih drugih tekmovanjih. Poleg jazza in klasike izvaja glasbo sodobnih slovenskih in tujih komponistov v različnih komornih zasedbah in sestavih. Redno nastopa na pomembnih festivalih tako v Sloveniji kot v tujini. Posnel je več avtorskih albumov s skupinama Artbeaters in Swingatan. Kot dirigent in kot solist večkrat nastopa z Big Bandom Gverillaz. Vodi seminarje in mojstrske tečaje za violo in jazz improvizacijo v Sloveniji in tujini.
https://www.youtube.com/user/artbeaters/videos
Janez Podlesek
je dokončal študij violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Primožu Novšaku ter se nato izpopolnjeval z Leonidom Sorokovom, Helfriedom Fisterjem, Ilanom Gronichom in Tomažem Lorenzom. Je dobitnik številnih nagrad na glasbenih tekmovanjih ter redno sodeluje s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Bil je 15 let koncertni mojster Simfoničnega orkestra in KGO Slovenske filharmonije. Leta 2012 je pridobil naziv docenta za področje violine in leto kasneje je prejel Svečano listino Univerze v Ljubljani za izjemne pedagoške in raziskovalne dosežke. Sodeluje v ambicioznem projektu Emars, v okviru katerega ima redne poletne šole in mojstrske tečaje za violino. Je profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in od leta 2018 je tudi redno zaposlen kot docent na Ul Akademiji za glasbo.
Luca Paccagnella
je violončelist, dirigent, predavatelj, gostujoči profesor na Univerzi za muzikologijo Evry v Parizu. Kritiki ga označujejo kot eklektičnega glasbenika. Ima intenzivno koncertno dejavnost od klasične do sodobne glasbe, od jazza do žanrov različnih glasbenih kontaminacij. Je prejemnik nagrad mednarodnih tekmovanj. Redno nastopa na pomembnih mednarodnih festivalih in v prestižnih koncertnih sezonah po vsem svetu. Je večkrat član žirij mednarodnih tekmovanj. Posnel je več zgoščenke za založbe Tactus, Stradivarius, Blue Serge, Pro-viva, Neuma, Rivoalto, Velut Luna. Trenutno poučuje violončelo in komorno glasbo na tržaškem konservatoriju. Igra na violončelo iz 17. stoletja Cremonske šole.
https://www.youtube.com/c/lucapaccagnella

Žiga Cerar
je magistriral iz violine v razredu prof. Paula Roczeka na Mozarteumu v Salzburgu, nato je študiral še pri prof. Christiane Hutcap, na Musikhochschule v Rostocku in v razredu prof. Sylvie Gazeau na Conservatoire National supérieur de musique v Parizu. Od leta 2002 do 2004 je bil član Kölnskega komornega orkestra, leta 2004 pa je postal član Simfoničnega orkestra in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Poučuje violino in dirigira orkestroma Glasbene šole Koper in Umetniške gimnazije Koper. Že več let vodi poletni orkestrski kamp Mali filharmonik. V okviru Društva prijateljev glasbe je ustanovil godalni ansambel, s katerim bogati glasbeno in kulturno ponudbo mesta Koper.


 
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven