LETOS ODPADE
POLETNA SIMFONIJA KOPRA 
Odlična glasbena izkušnja s priznanimi mentorji v prijetnem obalnem mestu


V letih 1995 – 2005 je v Kopru, na pobuda prof. Tomaža Lorenza, zaživel Glasbeni julij na Obali - mojstrski tečaj za mlade glasbenike. Ta izkušnja je mnogim botrovala, da je postala prav glasba njihova življenjska pot. Vsak mlad človek potrebuje različne izkušnje, da lahko razvija svojo osebnost. Vsi mi potrebujemo izmenjavo izkušenj, potrebujemo nasvete, učenja, potrebujemo veselja, zabave in stika s sovrstniki, da lahko razvijamo svoj potencial.
Glasba je sredstvo preko katere lahko doživljamo vse to in prav s tem namenom se podajamo v nov izziv, v Poletno simfonijo, ki združuje izobraževanje in koncertno ponudbo, tako mladih, kot profesionalnih glasbenikov. Koper, mesto ob morju pa nudi priložnost tudi za sproščeno poletno vzdušje.
 

MOJSTRSKI TEČAJI ZA GODALA
Koper,  3. – 8. 7. 2023


  Potek:
Mojstrski tečaji in orkestrska delavnica bodo potekali od 3. do 8. julija 2023. Mojstrski tečaji so namenjeni učencem zadnjih razredov glasbenih šol, predvsem pa dijakom in študentom.
Sprejem in pozdrav udeležencev načrtujemo 3. 7. 2023 med 8. in 9. uro. Sledijo individualne ure instrumenta. Vaje orkestra bodo potekale vsak dan. Urnike individualnih ur bodo udeleženci prejeli na dan prihoda.
Zadnji dan, 8. 7. 2023, načrtujemo zaključni koncert.

  Mentorji:

Violina:
- Wonji Kim-Ozim (Salzburg)
- Janez Podlesek (Ljubljana)

Viola: Krešimir Petar Pustički (Zagreb)

Violončelo: Gal Faganel (Ljubljana)

Komorna igra: Gal Faganel (Ljubljana)

Orkester: Žiga Cerar (Koper)

 

  Kotizacija in program:
Lahko izbirate med dvema opcijama programa ali za pasivno udeležbo:

A.    vključuje:
3 individualne ure (3x45minut), igranje v orkestru (vaje bodo potekale vsak dan), morebitne delavnice komorne glasbe in pasivna udeležba pri urah vseh profesorjev.
Kotizacija: 75€ prijavnina - 290€ (skupno: 365€)

B.    vključuje:
igranje v orkestru (vaje bodo potekale vsak dan) morebitne delavnice komorne ali jazz glasbe in pasivna udeležba pri urah vseh profesorjev
Kotizacija: 75€ prijavnina - 120€ (skupno: 195€)

C.    vključuje:
pasivno udeležbo na vseh tečajih in delavnicah.
Kotizacija: 50€ (velja za vse dni)

75€ plačate ob prijavi oz. najkasneje do 10. 6. 2023, ostali znesek pa do 30. 6. 2023. V primeru odpovedi, prijavnino vrnemo v višini 50€.
Za pasivno udeležbo ni roka prijave. Zanjo se lahko odločite na dan začetka mojstrskih tečajev.


  Podatki za nakazilo:
Društvo prijateljev glasbe,
Gallusova 2, 6000 Koper
IBAN: SI56 1010 0003 5482 013
SWIFT/BIC: BAKOSI2X
Sklic: 99
 

  Bivanje
uredite sami - svetujemo:

Hostel Bella Vista - T.: 00386 (0) 30 350 381 


  Kako do Kopra:
Za nasvet kako do Kopra se lahko obrnete na organizatorje.

  Kontakt:
E-mail: info@dpgkoper.com

  ORGANIZATORJI NE ODGOVARJAJO ZA VARNOST UDELEŽENCEV IZVEN URNIKOV DELAVNIC
 

Prijave do 10. junija 2023 oziroma do zapolnitve prostih mest.
 

  Predstavitev mentorjev:Wonji Kim Ozim, po rodu iz Seula v Koreji, je začela igrati violino pri petih letih, študirala je pri Chong-Suk Liju in kasneje v Švici pri Maxu Rostalu in Igorju Ozimu. Leta 1994 je z odliko prejela diplomo solistke na "Hochschule für Musik und Theater v Bernu". Udeležila se je tudi mojstrskih tečajev pri Donaldu Weilersteinu, Sylvii Rosenberg in Yfrah Neaman. Osvojila je več državnih in mednarodnih nagrad ter nastopila kot solistka s številnimi pomembnimi orkestri. Od leta 1996 dalje je bila asistentka Igorja Ozima na "Hochschule für Musik" na Dunaju in na "Hochschule für Musik und Theater" v Bernu. Trenutno poučuje violino na Univerzi Mozarteum v Salzburgu.

Janez Podlesek je dokončal študij violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Primožu Novšaku ter se nato izpopolnjeval z Leonidom Sorokovom, Helfriedom Fisterjem, Ilanom Gronichom in Tomažem Lorenzom. Je dobitnik številnih nagrad na glasbenih tekmovanjih ter redno sodeluje s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Bil je 15 let koncertni mojster Simfoničnega orkestra in KGO Slovenske filharmonije. Leta 2012 je pridobil naziv docenta za področje violine in leto kasneje je prejel Svečano listino Univerze v Ljubljani za izjemne pedagoške in raziskovalne dosežke. Sodeluje v ambicioznem projektu Emars, v okviru katerega ima redne poletne šole in mojstrske tečaje za violino. Je profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in od leta 2018 je tudi redno zaposlen kot docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani.Krešimir Petar Pustički je bil rojen leta 1975 v Zagrebu. Že zelo zgodaj se je izkazalo, da ima absolutni posluh in izrazito glasbeno nadarjenost. Kot učenec in kasneje študent je posegal po najvišjih državnih nagradah (v Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu in Beogradu, zmagovalec  Tribine Darko Lukić). Dvajsetleten je diplomiral iz viole na Glasbeni akademiji v Zagrebu v razredu Anteja Živkovića, leta 2009 je pridobil naslov magister umetnosti. Svoj velik talent in vsestranskost v glasbi je izkazoval v Simfoničnem pihalnem orkestru hrvaške vojske, kjer je imel eno leto vlogo pianista Big Benda pod vodstvom Miljenka Prohaskeja. Med leti 1998 in 2008 je bil stalni član in vodja violske sekcije pri Zagrebških solistih. Od 2011 dalje pa je stalni honorarni prvi violist v Simfoničnem orkestru HRT. Hkrati je tudi izjemen komorni glasbenik v godalnem triu Pustički. Trenutno je redni profesor na Akademiji za glasbo v Zagrebu. Ob pedagoškem delu ima zelo uspešno solistično kariero in po mnenju kritikov sodi med najboljše hrvaške godalce. Postal je najbolj iskan hrvaški glasbeni producent, hkrati pa prejemnik številnih diskografskih nagrad za najboljše albume klasične glasbe.  
  

Gal Faganel
je mednarodno uveljavljen in nagrajen violončelist. Po doktoratu pod mentorstvom Eleonore Schoenfeld na univerzi University of Southern California v Los Angelesu je do 2010 nastopal kot violončelist solist v orkestru Phoenix Symphony. Za tem je deset let, nazadnje kot redni profesor violončela in predstojnik oddelka za godala, poučeval na University of Northern Colorado in bil gost številnih ustanov po svetu. Poučeval je tudi na University of Southern California, Scottsdale Community College and the University of North Texas. Trenutno poučuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Veliko nastopa in snema kot solist in komorni glasbenik, tudi v najuglednejših dvoranah, z vrhunskimi glasbeniki po ZDA, v Aziji in v Evropi, tudi kot član ansambla Colorado Piano Trio. Poleg pedagoške predanosti violončelu Faganel uživa v poučevanju komorne glasbe, pogosto pripravlja študente na avdicije, je mentor mladim glasbenikom in vodi karierna izobraževanja in delavnice.Žiga Cerar
je magistriral iz violine v razredu prof. Paula Roczeka na Mozarteumu v Salzburgu, nato je študiral še pri prof. Christiane Hutcap, na Musikhochschule v Rostocku in v razredu prof. Sylvie Gazeau na Conservatoire National supérieur de musique v Parizu. Od leta 2002 do 2004 je bil član Kölnskega komornega orkestra, leta 2004 pa je postal član Simfoničnega orkestra in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Poučuje violino in dirigira orkestroma Glasbene šole Koper in Umetniške gimnazije Koper. Že več let vodi poletni orkestrski kamp Mali filharmonik. V okviru Društva prijateljev glasbe je ustanovil godalni ansambel, s katerim bogati glasbeno in kulturno ponudbo mesta Koper.


 
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven