UVODNA BESEDA

Spoštovani prijatelji glasbe!
 
Vljudno Vas vabimo k nakupu koncertnega abonmaja Amabile z muzejem 2017/18. Namen in vizija letošnjega abonmaja je približati glasbo in kulturo širši publiki, za kar smo se potrudili z mnogimi novostmi in pestrim naborom glasbenikov, ki bo zagotovo zadovoljil veliko glasbenih okusov.

Že uvodni koncert abonmaja bo nepozaben dogodek, saj se bo prvič v Kopru predstavil Orkester teatra Verdi iz Trsta. V mesecu januarju nas bo obiskal godalni orkester Akademije za glasbo iz Ljubljane, katerih koncerti so na vrhunskem tehničnem, kot tudi muzikalnem nivoju. Velika novost bo rezidenčni ansambel DPG, ki se mu bo na zaključnem koncertu abonmaja kot solist pridružil priljubljen kantavtor Rudi Bučar. Poleg omenjenih koncertov, se bodo predstavili še odlična slovenska sopranistka Elvira Hasanagić; mladi, mednarodno vedno bolj uveljavljen godalni kvartet Furiant ter virtuoz na harmoniki Marko Hatlak.

V novi sezoni zainteresiranim ponujamo tudi uvodno predavanje, ki bo pol ure pred začetkom koncerta (od 24.11.2017 naprej). Predavanja bodo vodili strokovnjaki s področja kulturne zgodovine, tema njihovih predavanj pa bo povezana z zgodovino Kopra, zbirkami v muzeju, umetnostjo in seveda glasbo. Z letošnjim letom obujamo tudi abonma za otroke Vivace, ki bo ponujal tri glasbeno obogatene sobotne matineje.

Veselimo se Vašega obiska naših koncertov z nakupom abonmaja Amabile z muzejem 2017/18 za letošnjo vznemirljivo sezono, v kateri se vnovič nadejamo posebnih glasbenih doživetij pri poslušanju odličnih glasbenikov domačih in svetovnih odrov, ki bodo obogatili naše življenje, kakor tudi kulturno-socialno dogajanje v mestu.

 
Z lepimi pozdravi,
Žiga Cerar
umetniški vodja
 
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven