UVODNA BESEDA

Društvo prijateljev glasbe se pripravlja na novo sezono. Zaradi virusa smo bili primorani spremeniti marsikatero navado in tako se prilagajamo tudi z našo koncertno dejavnostjo. Torej, 58. sezona se bo odvijala skozi celo leto 2021 na različne načine. Začeli bomo s spletnimi koncerti in močno upamo, da bomo uspeli v toplejših dneh izvesti koncerte tudi v živo. Občutek odgovornosti do koncertnih dogodkov nam veleva, da ne smemo zamrzniti našega delovanja, zato bomo izkoristili vse možne načine, da glasba ne obmolkne.

Izoblikovali smo raznolik program in upam, da bo pritegnil Vašo pozornost ter da nas boste podprli z ogledi in obiskom. Lahko boste prisluhnili mladim izvajalcem, ki si še utirajo pot na koncertne odre, kot so pozavnist Tine Bizalj in družinski klavirski trio Rupnik ali pa že uveljavljenim glasbenikom kot sta harmonikar Igor Zobin in kitarist Marko Feri, sekstet Schubertina in kitarski kvartet Apeiron. K sodelovanju smo povabili oboistko Moniko Babič ob spremljavi godalnega kvarteta Accademia. Koncertno dogajanje pa bo gotovo popestril Rezidenčni ansambel z gosti, Črtomirjem Šiškovičem, Luco Ferrinijem in Denysom Masliukom. Natančnejše informacije o programih in termine bomo objavljali in vas o njih obveščali sproti.

Vsak od nas se sooča z različnimi izzivi življenja in verjamem, da vsak od nas prihaja do različnih in pomembnih spoznanj. Prav tako se s trenutno situacijo na kulturnem področju, soočajo tudi sami izvajalci, ki so sprejeli povabilo, da sooblikujejo našo sezono. Tudi če ni tako, kot je po navadi bilo ali če je / bo drugače, si želim, da bi vsakega izmed vas doseglo spodbudno sporočilo, ki vliva zaupanje, veselje in srčnost ob poslušanju glasbe.
 


Tatjana Jercog
 
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven