DEJAVNOST

Društvo prijateljev glasbe je neprofitna koncertna agencija, ki od ustanovitve leta 1963 neprekinjeno organizira in realizira sezone koncertov klasične glasbe v Kopru in okoliških krajih. Z Glasbeno šolo Koper vsaki dve leti soorganizira festival Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper, občasno pa (so)organizira tudi  glasbene seminarje, delavnice, mojstrske tečaje, debatna srečanja in raznolike umetniške večere.

Glasbeni dogodki koprskih prijateljev glasbe niso namenjena zgolj užitku in sproščanju, ampak želijo prispevati k dvigu splošne kulture ter spodbujati k razmisleku o nas in naši kulturi. Tematski programski izbor vselej nudi izvrstne domače in mednarodno uveljavljene umetnike, tudi mlade interprete in skladatelje, s posebnim poudarkom na primorskih glasbenikih.

Prijatelji glasbe, ki želite aktivno sodelovati pri realizaciji ali pa podpreti bogato koncertno ponudbo na visoki kakovostni ravni, ste prijazno vabljeni, da se včlanite v DPG. Člani imajo posebne ugodnosti: cenejše vstopnice za posamezne koncerte, ugodnejši nakup abonmaja, možnost udeležbe na organiziranih koncertih v drugih glasbenih ustanovah s cenejšimi vstopnicami.
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven