PRIHODNJI KONCERTI

AMABILE 5. koncert: Sekstet klarinetov Accentus
    Ogledov:135535     A+ | a-

23.05.2023

Ura: 19:30

LOKACIJA: Dvorana Pokrajinskega muzeja Koper

×

Cena: 10€ / 8€ / 0€

Nastopajoči
Nina Tomič, Jan Ulaga, Urban Erker, Lara Ramšak, Matic Sotošek in Benjamin Burger

PROGRAM:
Yvonne Desportes (1907-1993): Caracteres

Marc Eychenne (1933): Sextuor lyrique

Črt Sojar Voglar (1976): Arabeske

Nino Rota (1911-1979): 8 ½



Sekstet klarinetov Accentus se je leta 2023 razširil iz kvarteta klarinetov Accentus, ki so ga sestavljali klarinetisti Jan Ulaga, Nina Tomič, Lara Ramšak in Benjamin Burger. Pridružil se jim je še klarinetist Urban Erker in vlogo bas klarinetista je namesto Benjamina Burgerja prevzel Matic Sotošek, Benjamin pa svojo pot v sekstetu nadaljuje s kontrabas klarinetom. Nina v sekstetu igra es klarinet, Lara pa alt klarinet.

Jan Ulaga je z glasbenim izobraževanjem začel na Glasbeni šoli Celje, najprej pod mentorstvom profesorja Bojana Logarja, nato pa profesorja Bernarda Beline, pri katerem je nadaljeval šolanje na 1. gimaziji v Celju. Letos je magistriral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Jožeta Kotarja in asistenta Jureta Hladnika. Redno se udeležuje raznih domaći in mednarodnih tekmovanj, kjer posega po lepih rezultatih, hkrati pa tudi redno sodeluje z orkestrom Slovenske policije, simfoničnem orkestrom RTV Slovenja, orkestrom Slovenske filharmonije in orkestrom SNG Ljubljana.

Nina Tomič je začela svojo glasbeno pot v Glasbeni šoli Koper, kjer jo je igranja klarineta učil profesor Robert Stanič. Izobraževanje je nadaljevala na Umetniški gimnaziji Koper v razredu profesorja Boruta Vatovca. Sedaj zaključuje magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Jožeta Kotarja in asistenta Jureta Hladnika. Redno se udeležuje domačih in mednarodnih tekmovanj. Leta 2022 je prejela zlato plaketo in 2. nagrado na državnem tekmovanju TEMSIG. Redno sodeluje z orkestrom Slovenske policije in orkestrom Slovenske filharmonije. 

Lara Ramšak je začela svojo glasbeno pot na Glasbeni šoli Velenje pri profesorju Roku Šincku in profesorju Otu Kožuhu, ter ga pozneje nadaljevala na Umetniški gimnaziji Velenje v razredu profesorja Matjaža Emeršiča. Danes je Lara študentka 2. letnika magisterija pri profesorju Jožetu Kotarju in Juretu Hladniku. V času svojega šolanja je prejela številne nagrade in plakete, tako na domačih, kot tudi mednarodnih tekmovanjih. Leta 2022 je zaigrala kot solistka Webrov koncert št. 2 v Es-duru z orkestrom SNG Ljubljana.

Benjamin Burger je začel šolanje klarineta na Glasbeni šoli Marjana Kozine pri profesorju Roku Šincku. Izobraževanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri profesorju Petru Kudru. Trenutno je Benjamin študent 1. letnika magisterija na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Jožetu Kotarju in asistentu Juretu Hladniku. V času izobraževanja je Benjamin sodeloval na mnogih domačih in mednarodnih tekmovanjih, kjer je posegel po najvišjih nagradah, hkrati pa je dolgoletni član pihalnega orkestra Krka in simfoničnega orkestra Novo mesto.

Urban Erker je začel svojo glasbeno pot v Zasebni glasbeni šoli v Samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju pri profesorju Danijelu Šeguli. Po končani osnovni šoli je svojo glasbeno pot nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor v razredu profesorja Damijana Kolariča. Urban sedaj obiskuje tretji letnik na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Jože Kotarja. V študentskih letih je dosegel peto mesto na svetovnem tekmovanju na Tajskem, prvo mesto na lanskem tekmovanju v Varaždinu in zlato plaketo na državnem tekmovanju Temsig.

Matic Sotošek je začel svojo glasbeno pot v Glasbeni šoli Krško pri profesorju Robertu Pircu. Svoje glasbeno šolanje je nadaljeval na 1. gimaziji v Celju, kjer je bil njegov profesor Jure Hladnik. Matic je sedaj študent 3. letnika na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Jožeta Kotarja in asistenta Jureta Hladnika. V času svojega šolanja se je udeleževal raznih domačih in tujih tekmovanj, kjer je prejel najvišje nagrade. Leta 2022 je prejel zlato plaketo in 1. nagrado na državnem tekmovanju Temsig.


 

Rek